Historiallinen hirsitalo Lumous

”Järvinen tuonut ruista viisi säkkiä, luki rakennuksen viljalaarin kyljessä. Tekstiä tuki tukkimiehen kirjanpito. Yläkerran räystään alta löytyi muutama tyhjä viinapullo. Tästä se alkoi: viljalaarit vaihtuivat sängyiksi ja viina lähdeveteen. Talvilämmin rakennus tarjoaa sinulle voimaannuttavat unet.”

Historiallinen hirsitalo on rakennettu 1800 – 1850 käsinveistetyistä mahtavista hirsistä. Rakennus on 200 vuotias kulttuurikohde. 2000 -luvu alussa ennallistimme rakennuksen persoonalliseksi majoitustilaksi ympärivuotiseen käyttöön. Majoitustila sai nimekseen Lumous!

Uniikit huoneemme ovat aitoja levähdyspaikkoja, nukkumiseen ja kohtaamisiin, itsesi tai kavereiden kanssa. Ne eivät ole ”pienoiskoteja”, joissa neljän seinän sisällä on makuuhuone, keittiö, olohuone, eteinen ja erillinen kylpyhuone – kuten hotelleissa. Selkähaasteisilta sängyt ovat saaneet kiitosta.

Ikiaikaista energiaa tuoksuvat hirsiseinät, lankkulattia ja katto ovat käsittelemätöntä puuta ja takaavat huoneen hengittävyyden. Vesikiertolämmitys hyväilee tasaisuudellaan ja pitää ilman luonnollisen metsäntuoksuisena. Historiallisessa Lumouksessa ei saa polttaa kynttilöitä.

Vastuullisuus huoneissa on meille tärkeää, ei tuoksukemikaaleja, televisiottomuus ja kuivakäymälä, mikä säästää puhdasta vettä. Matot ja seinätekstiilit ovat luonnon materiaaleista. Majoittuminen Lumouksessa on luksusta; raikkautta, tilaa ja autenttisuutta!

Kun uinailet Lumouksessa, pääset suihkuun Magdalenan luonnonkivipolkua pitkin, ellet seisahdu hiljaisuuden kuuntelemiseen tai pihapiirin puutarhatunnelman ihailemiseen – ne voivat viedä mennessään niin, että suihku unohtuu kokonaan!

Voit selata ympäristöä “vetämällä” kuvaa hiirellä tai sormella. Jos 360-näkymä ei näy, niin selaimesi ei todennäköisesti tue siihen tarvittavia uudempia web-ominaisuuksia.

Kapasiteetti
– 4 huonetta
– maks. 12 yöpyjää

Varustus
– kylmä ja lämmin lähdevesi
– suihku (n. 20 m päässä)
– kuivakäymälä

Nukula on kokonaisvaltainen elämyskohde, jonne kannattaa matkustaa vähän kauempaakin. Mieleen jäi Hannelen vieraanvaraisuus, lähiruoka-ateriat, ympäröivä metsä ja Päijänne. Aittamajoitus oli aivan ihana. Rakkaudella entisöity aitta tarjosi hotellitason majoituksen, mutta niin, että sai nauttia 200-vuotisen rakennuksen hengestä. Koko Nukulasta huokui sielukkuus, joka oli läsnä kaikissa palveluissa joita saimme kokea.

Hanna & Aija, 2021

• Huom! Lomakkeen Kpl tarkoittaa huoneiden määrää.
• Maksu suoritetaan Johku-kauppapaikassa, jonne siirryt kun napsautat Varaa.
• Jos sinulla tulee tilauksen kanssa ongelma vastaan, soitathan rohkeasti numeroon 040 703 8136 tai lähetäthän sähköpostia osoitteeseen hannele.levavaara(a)nukula.fi