Luonto

Keski-Suomen luontohelmi

Meillä ei ole tarjota maailmalla tunnettuja nimekkäitä ihmeitä, kuten Eiffel tornia, Kiinan muuria tai Grand Canyonia, joita matkataan ihailemaan ja ihmettelemään kaukaa. Näistä puutteista huolimatta tai ehkäpä juuri sen takia, olemme Keski-Suomen tärkeä ihme, Villin luonnon luontohelmi. Lähes luonnollisen luonnon saartamana olemme etuoikeutettuja: Pohjoisessa jossakin on Jyväskylän kaupunki, maitse vain 30 km:n päässä. Idässä aukeaa valtava metsäyhtiön havupuuvoittoinen metsä. Jos havittelet etelään, niin hyppää laivaan ja matkaat suoraan Lahteen maamme syvintä järveä, Päijännettä pitkin. Joka ilta Aurinko laskee länteen, Päijänteen vastakkaiselle rannalle.

Kestävää toimintaa ja luonnon kunnioittamista

Tämän alueen keskipisteessä sijaitsee Nukulan paratiisi alueineen ja rakennuksineen kahden keskeisen luontomuodostelman välissä. Alempana aukeaa lumoava kivikkoinen pitkä Päijänteen ranta vesialueineen. Sieltä metsän poikki taivaltaen noustaan Haukkavuorelle ihastelemaan huikeaa järvi- ja metsänäköalaa.

Monimuotoinen suuri metsämme nauttii kunnioituksestamme. Se kätkee arvokkaita luontokohteita ja siksi olemme suojelleet siitä 15 % Metso-ohjelmalla. Aina vihreästä metsäpohjasta kasvaa kaikenikäisiä ja kaikkia mahdollisia puulajeja. Puut ovat valinneet paikkansa ja eläimet polkunsa. Puiden energia onkin vahvempaa ja voimaannuttavampaa kuin puun, joka on istutettu ihmisen valitsemaan paikkaan – ehkä vasten tahtoaan. Anna metsän kaapata sinut syliin ja tuudittaa. Aisti ja kunnioita metsän viisautta. Metsä on joka tapauksessa paras ystäväsi, auttajasi ja parantajasi!

Naavaiset puut kertovat puhtaasta ilmasta, jota tarvitset joka henkäykseen. Et tule toimeen myöskään ilman vettä, elämän lähdettä. Muinaiset kansat pitivät veden elementtiä jumalallisena. Päijänne kutsuu sinua puhdistautumaan, ilottelemaan. Vesi on alitajunnan, rakkauden ja tunteiden tyyssija. Vaivu olemiseen rantakivellä ja kuuntele.

Kunnioituksesta ja rakkaudesta luontoon, hoidamme ympäristöämme kestävästi ja vastuullisesti. Rakennuksemme jakavat luonnon kanssa saman kohtalon, vaalimme historiaa pihapiiriä myöden. Kompostoimme, kierrätämme, viljelemme puhtaasti, … Saamme luonnolta, ja vastavuoroisesti annamme luonnolle.

Retkeilyt ja toiminnat: